در هفته تعاون و با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استاندار مرکزی شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار در شهرک صنعتی خمین افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار هفته نامه صبح امید استان مرکزی، شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار خمین در هفته تعاون سال ۱۴۰۳ با حضور دکتر محمد چکشیان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دکتر مخلص الائمه استاندار استان مرکزی، مهندس جمشید امیدی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی، دکتر بیات نماینده شهرستان خمین در مجلس شورای اسامی، مهندس کمانکش فرماندار شهرستان خمین، مهندس بهزاد علمدار معاون امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی، اعضای هیئت مدیره شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی رسماً افتتاح و به بهره برداری رسید. شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار تولیدکننده کامپوزیت پلیمر تقویت شده با الیاف شیشه بلند، نخستین واحد صنعت الیاف در شهرستان خمین است که با سرمایه گذاری بخش خصوصی احداث و راه اندازی شده است.
اعضای هیئت مدیره این شرکت تعاونی آقایان وحید حاجی یخچالی به سمت مدیر عامل، امید سهیلی رئیس هیئت مدیره، سرکار خانم ندا نیک نژاد نائب رئیس هیئت مدیره، مدیر بازرگانی و مدیر کارخانه، علی سهیلی، رادمان فرهوش، محمد صادقی و خانم سمیرا سهیلی بعنوان عضو هیئت مدیره می باشند. خبرنگار هفته نامه سراسری صبح امید در حاشیه مراسم افتتاح این شرکت با سرکار خانم مهندس ندا نیک نژاد نائب رئیس هیئت مدیره و مدیر کارخانه و مهندس بهنام بنی اسدی مدیر تولید شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار گفتگویی ترتیب داده است که در ادامه از نظرتان میگذرد.
سرکار خانم مهندس ندا نیک نژاد نائب رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار در نشست با خبرنگار صبح امید با اشاره به سوابق کاری خود گفت: اینجانب متولد استان تهران، فارِغ التحصیل کارشناسی ارشد شیمی تجزیه از دانشگاه علوم و تحقیقات واحد ساوه در تهران سال ۱۳۹۲ می باشم که با سابقه حدود ۱5 سال به اتفاق شرکاء در این واحد صنعتی مشغول تولید هستیم.
مهندس ندا نیک نژاد، نائب رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار خمین:
با تولید کامپوزیت پلیمر تقویت شده با الیاف شیشه بلند، سالانه 120 میلیون دلار از خروج ارز جلوگیری می شود.
سرکار خانم مهندس ندا نیک نژاد در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه چه عامل موجب شد در قالب شرک ت تعاونی فعالیت خود را آغاز کردید، گفت: جناب آقای مهندس کبیر جباری که از پیشکسوتان صنعت کشور و استان هستند و مجموعه کارخانجات کبیر ریس فراهان و دی آریا پلیمر خمین را مدیریت م یکنند، از دوستان نزدیک ما می باشند، ایشان پیشنهاد سرمایه گذاری در شهرک صنعتی خمین را به ما دادند که با پیشنهاد ایشان موافقت شد و با حمایت و پشتیبانی این بزرگوار توانستیم در خمین اقدام به سرمایه گذاری کنیم.
به امید آنکه با حمایت همه جانبه مسئولان بتوانیم در این مسیر گام های بلندتری برداریم. وی به تاریخچه تأسیس این واحد پرداخت و افزود: در سال ۱۴۰۱ با اتکا به خداوند و بیانات مقام معظم رهبری پا به عرصه تولید نهادیم و با کمک مقامات ارشد استان موفق به ثبت و تأسیس شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار در شهرستان خمین شدیم.
مدیر کارخانه مستحکم پلیمر پایدار گفت: بحمدالله برای نخستین بار در ایران با سرمای هگذاری بخش خصوصی خط تولید کامپوزیت پلیمر تقویت شده با الیاف شیشه بلند را در شهرستان خمین استان مرکزی را هاندازی کردیم و این کارخانه در هفته تعاون سال ۱۴۰۳ با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استاندار مرکزی، نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسامی، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و هیئت همراه افتتاح گردید.
نائب رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار بیان داشت: محصولات تولیدی این شرکت در صنایع مختلف از جمله صنایع خودرویی، صنایع لوازم خانگی، صنایع نظامی، صنایع پاستیک و… مورد استفاده قرار می گیرد. او تصریح کرد: در این مدت کوتاه با توجه به حمایتی که از سوی مسئولین ارشد استان و شهرستان خمین به ویژه استاندار محترم، فرماندار محترم، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دیگر مدیران صورت گرفته است مسیر تولید انبوه این محصول استراتژیک هموار شده و امیدواریم گام بلندی در راستای شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم » برداریم و پله های ترقی را طی نماییم.
سرکار خانم نیک نژاد در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: این شرکت با کادری مجرب، متعهد و کارآمد و جذب کارشناسان خبره صنعت پلیمر و همچنین با را هاندازی آزمایشگاه مجهز و استفاده از دستگا هها و تجهیزات پیشرفته فعالیت تولیدی خود را از ۶ ماه گذشته آغاز نموده است. انشالله بتوانیم بهترین محصول را تولید و به بازار عرضه نماییم. وی مساحت شرکت را یادآور شد و سخنان خود را اینگونه برشمرد: این مجموعه صنعتی در فضایی به مساحت حدود ۳ هزار متر مربع پای هگذاری شده که دارای حدود ۷۰۰ متر مربع سوله صنعتی م یباشد. کارخانه فوق به صورت اجاره ۳ ساله در اختیار ما قرار گرفته به امید آنکه بتوانیم در همین شهرک با خرید زمین اقدام به ساخت کارخان ه نماییم. او تصریح کرد: از آنجایی که محصول نهایی شرکت دانش بنیان است و در ایران اولین واحد تولید کننده این محصول هستیم درصدد خرید ملک در شهرک صنعتی خمین می باشیم تا بتوانیم در واحد مستقل رو به جلو و پیشرفت گام برداریم. نائب رئیس هیئت مدیره شرکت مستحکم پلیمر پایدار اظهار داشت: مقدمات اخذ دانش بنیان فراهم شده و اخذ مجوزهای مربوطه در شرف انجام است. قطعا در مسیر دانش بنیان شاهد اقدامات چشمگیری خواهیم بود.
سرکار خانم نیک نژاد به سرمای هگذاری را هاندازی این مجموعه اشاره کرد و افزود: این مجموعه از بدو تأسیس تا به امروز بدون کمک بانکها با اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال سرمای هگذاری راه اندازی شده است ولی در شرایط کنونی نیاز به منابع بانکی داریم که انتظار میرود مسئولین کمک کنند تا بتوانیم با اخذ تسهیات کم بهره و با تنفس گام های بلندتری برداریم. وی ادامه داد: طبق برآورد هزینه برای طراحی و ساخت خطوط تولید جدید بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان منابع نیاز داری م. البته به بانک توسعه تعاون استان درخواست وام ۳۰ میلیارد تومان داده ایم و مصوبه استان به تهران ارجاع داده شده که امیدواریم تأیید شود. نائب رئیس هیئت مدیره شرکت مستحکم پلیمر پایدار به نصب و راه اندازی خط تولید پرداخت: تکنولوژی این شرکت، تولید پلیمر تقویت شده با الیاف شیشه بلند است که این دستگاه برای اولین بار از کشور چین خریداری و به ایران منتقل شد و برای اولین بار در کشور به همت متخصصین و مهندسین بومی شاغل در شرکت، دستگا هها و تجهیزات در سالن تولید گردآوری و نصب و را هاندازی گردید. لازم به توضیح است لایسنس (برنامه نویسی) خط فوق کاملا بومی سازی و مکتوب شده و اکنون در شرف ساخت خط دوم این دستگاه هستیم. ضمن آنکه با افتتاح رسمی این کارخانه هم در تولید و هم در ساخت از خروج ارز جلوگیری شده است.
مدیر کارخانه شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار اذعان داشت: این واحد تولیدی حدود ۶ ماه تولید آزمایشی خود را آغاز نموده که در شهریورماه امسال همزمان با هفته تعاون رسماً افتتاح شد. نائب رئیس هیئت مدیره مستحکم پلیمر پایدار در خصوص پروانه بهره برداری گفت: مقدمات اخذ پروانه بهره برداری از اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی فراهم و در شرف انجام است. او ظرفیت تولید کارخانه را اینگونه بیان کرد و افزود: در حال حاضر
ظرفیت تولید شرکت ماهانه 5۰۰ تُن است که به تدریج افزایش خواهد یافت. سرکار خانم نیک نژاد به تأمین مواد اولیه پرداخت: عمده مواد اولیه این مجموعه صنعتی مواد پتروشیمی پلی پروپیلن است که از شرک تهای دی آریا پلیمر خمین و پتروشیمی جم تهیه و از طریق بورس خریداری م یشود. اما گاها با کمبود مواد مواجه م یشویم که با مذاکره مقدار سهمیه از شرکت دی آریا پلیمر افزایش یافته است. نائب رئیس هیئت مدیره شرکت مستحکم پلیمر پایدار گفت: نکته قابل توجه اینکه شرکت مزبور در آغاز بکار تولید خود بصورت شبانه روز مشغول به تولید است و از تمام ظرفیت استفاده کردیم تا پاسخگوی نیاز بازار باشیم. وی تصریح کرد: کارکنا ن شرکت در دو شیفت ۱۲ ساع ت ( ۲۴ ساعت) تولید دارن د تا نیاز بازار به موقع تأمین شود.
اگر بتوانیم با کمک و حمایت مسئولان استان و بانک های عامل اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان دریافت کنیم و خط جدید را بسازیم با راه اندازی خط دوم افزایش ظرفیت خواهیم داشت و میزان اشتغالزایی افزایش مییابد. او به اشتغال ایجاد شده گریزی زد و بیان داشت: با توجه به اینکه شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار نوپا و تازه تأسیس است، ولی توانست هایم زمینه اشتغال مستقیم را برای ۲5 تا ۳۰ نفر از جوانان بومی منطقه تحت پوشش بیمه فراهم کنیم که با راه اندازی خط دوم این میزان به ۶۰ الی ۷۰ نفر خواهد رسید. سرکار خانم مهندس ندا نیک نژاد درباره بازدید مسئولین سخنان خود را اینگونه مطرح کرد: در این مدت میزبان مسئولان شهرستان خمین اعم از بخشدار مرکزی، مدیران اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان خمین و دیگر مسئولان بود هایم، این عزیزان میدانی از روند کار شرکت بازدید داشت هاند و در روز افتتاح نیز تمام مسئولین در مراسم افتتاح رسمی شرکت حضور یافتند و ما را از رهنمو دهای خود بهر همند ساختند. امیدواریم ارتباط و تعامل ما با دستگا ههای اجرایی پایدار باشد تا بتوانیم با همراهی و همدلی در مسیر توسعه پیش برویم. وی نیاز بازار را اینگونه ارزیابی کرد: از آنجایی که نیاز صنایع کشور نسبت به این محصول استراتژیک بالا است با ظرفیت تولید پایین نم یتوان جوابگو بود چرا که هم اینک ما فقط با ۳۰ درصد (ماهانه 5۰۰ تُ ن) فعال هستیم و افزایش تُناژ تولید در گرو حمایت و پشتیبانی دولت است. وی اضافه کرد: طبق ارزیابی صورت گرفته با تولید محصول فوق در این شرکت سالانه حدود ۱۲۰ میلیون دلار از خروج ارز جلوگیری شده است و در تاش هستیم نقش خود را پرنگتر کنیم تا سهم بیشتری در جلوگیری از خروج ارز به خود اختصاص دهیم. مدیر کارخانه شرکت مستحکم پلیمر پایدار افزود: استان مرکزی بعنوان چهارمین قطب صنعتی کشور در جذب سرمایه گذار نقش خود را به خوبی ایفا نموده و با این اقدام توانسته در تنوع تولید در سطح کشور سرآمد باشد، چونکه در جای جای این استان کالاهای متفاوتی تولید و به بازا رهای داخلی و خارجی عرضه میشود که نمونه بارز آن تولید کامپوزیت پلیمر تقویت شده با الیاف شیشه بلند است. نائب رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار مشکات پیش رو را یادآور شد: در بدو شروع بکار و شروع فصل گرم سال با قطعی مکرر برق مواجه بودیم که این موضوع باعث کاهش ظرفیت تولید شد. امیدواریم در فصل سرد سال مشکل قطعی برق و گاز نداشته باشیم تا با افزایش تولید مسیر توسعه را به خوبی ب هپیماییم. وی در خصوص بهینه سازی مصرف آب گفت: تلاش کردیم در مصرف آب صرفه جویی کنیم و برخی تجهیزات را در همین کارخانه بسازیم و آب مورد نیاز شرکت را در مخزن ۶ هزار لیتری ذخیره نماییم و از این طریق به خط تولید انتقال م ییابد . همانطور که مستحضر هستید آب یکی از نیا رهای اصلی تولید محصولات ای ن شرکت است که با بهینه سازی تجهیزات از هدر رفت آب جلوگیری شده است.
سرکار خانم نی ک نژاد در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه سبد محصولات شرکت را اعام کنید، اظهار داشت: در حال حاضر ۲ نوع محصول تولید م یکنیم ولی در سبد محصولات شرکت حدود ۱۰ نوع محصول متنوع لحاظ شده که به تدریج سبد محصولات را تکمیل خواهیم نمود. البته برخی تولیدات در واحد تحقیق و توسعه و واحد آزمایشگاه شرکت در مرحله تست و ارزیابی هستند که پس از نتیجه نهایی به مرحله تولید خواهند رسید که به نظر میرسد نتیجه آزمایشات کمتر از ۳ ماه دیگر به خط تولید برسد. مدیرکارخانه شرکت مستحکم پلیمر پایدا ر نیاز کشور به این محصول را اعام کرد: طبق آمار ارائه شده نیاز صنعت لوازم خانگی به این محصول تقریباً حدود ۳۰۰ تُن است و ما بر اساس قراردادی که منعقد نمودیم قادر به تأمین هستیم و در طرح توسعه شرکت دیده شده که با ساخت، نصب و راه اندازی دستگا ههای جدید عاوه بر تأمین نیاز داخل صادرات داشته باشیم و برای کشور ارز آوری کنیم. وی افزود: محصولی که اکنون در این شرکت تولید م یشود، در گذشته جزء محصولات وارداتی بوده که با آغاز به کار این مجموعه تولید کاماً بومی سازی شد و خوشبختانه کشور در این زمینه به خودکفایی رسیده است. در ادامه این نشست مهندس بهنام بنی اسدی مدیر تولید شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار خمین گفت: کشور ما نیاز مبرم به محصول ال اف تی بر پایه پلی آمید و PP داشت، چونکه این محصول مواد مصرفی بسیاری از صنایع مختلف کشور به ویژه صنایع لوازم خانگی، صنایع خودرویی، صنایع پاستیک و… است.
وی افزود: قبل از راه اندازی شرکت مستحکم پلیمر پایدار محصول فوق کاما از خارج وارد م یشد و عرق ملی باعث
شد، گروهی از سرمای هگذاران عزم خود را جزم کنند و بر تولید این محصول در داخل تمرکز نمایند که بحمدالله با بومی سازی محصول فوق توانستند از خروج ارز جلوگیری کنند. مهندس بنی اسدی اظهار داشت: نکته حائز اهمیت اینکه در داخل کشور تجربه تولید محصولات الفتی بر پایه پلی آمید و PP وجود نداشت، به همین دلیل یک دستگاه خط تولید از کشور چین وارد کردیم. از این رو عزم خود را جزم کردیم و با استفاده از توان فنی و مهندسی مقدمات را هاندازی خ ط فوق را بوم یسازی نمودی م و با هدف توانمند سازی کشور موفق به برنام هنویسی، فرمول و Prosecution شدیم و خوشبختانه با کسب تجارب ارزنده اکنون م یتوانیم ایران را در دنیا بعنوان لایسنسور تولید کننده این تکنولوژی معرفی کنیم، چرا که صاحب این تکنولوژی هستیم. مدیر تولید شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار بیان داشت: در حال حاضر خط تولیدی که از کشور چین خریداری شده و در سالن تولید نصب و را هانداری گردیده است، خطاهایی داشته که با تمرکز و بررسی دقیق، خطاها را برطرف ساختیم و در صدد آزاد سازی لای نها م یباشیم و بر اساس برنامه نویسی که تیم اکتیو شرکت انجام داده است خط فوق به طور کامل بهینه سازی شده تا از ضایعات کاسته شود و با افزایش بهر هوری ظرفیت تولید را بالا ببریم.
مهندس بهنام بنی اسدی، مدیر تولید شرکت تعاونی مستحکم پلیمر پایدار:
آزمایشگاه شرکت مستحکم پلیمر پایدار یکی از آزمایشگاه های معتمد خواص فیزیکی مکانیکی پلیمر مرجع استان مرکزی است
منابع:
- شرکت مستحکم پلیمر پایدار
- خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
- خبربان
- خبرگزاری برنا
- هفته نامه صبح امید